Walk & Run for ALS

Walk or Run for ALS

Walk or Run for ALS is een initiatief van Een hart voor ALS vzw, de vzw die zich inzet voor het wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS). Met dit initiatief willen we deelnemers aan wandel- en loopevenementen allerhande (*) de mogelijkheid geven hun deelname te koppelen aan fondsenwerving voor het goede doel. Dankzij onze registratie op het DONO.BE platform kunnen we u de mogelijkheid bieden (individueel of in teamverband) uw inzamelactie aan te maken om vervolgens uw actie te promoten via diverse sociale media. Bovendien krijgen zowel u als uw sponsors een actueel inzicht van de ingezamelde bedragen ten overstaan van het door u opgegeven streefdoel.

Voor de volledigheid geven we nog even mee dat giften van particulieren via dono.be voorlopig niet in aanmerking komen voor een fiscaal attest. Bedrijven kunnen wel een factuur bekomen voor het geschonken bedrag

Kom in actie!

Bent u als persoon, bedrijf of vereniging van plan deel te nemen aan een wandel- of fietsevenement, dan is dat het ideale moment om in actie te komen. U steunt niet alleen het goede doel (de strijd tegen ALS), maar u toont ook uw sociaal engagement. Bovendien is het ook een extra motivatie vóór en tijdens uw tocht.

Hoe werkt het?

Op de website van dono.be kan u zowel een Snelstartgids alsook een meer uitgebreide Handleiding terugvinden. In deze laatste zie je ook hoe je eventueel ook als team kan deelnemen, dit met een algemene doelstelling (streefbedrag) gekoppeld aan individuele targets.

We adviseren sowieso om deze instructies zorgvuldig door te nemen.

Om uw actie te koppelen aan onze vzw dient u met het volgende rekening te houden bij het maken van uw actie op dono.be:

  • Kies ‘Een hart voor ALS vzw‘ als vereniging (u hoeft verder geen ‘bedrijf’, ‘project’ of ‘evenement’ te kiezen)

Het ‘type’ actie kan u afleiden uit de instructies.

Omdat goed doen, goed doet!

‘Walk or Run for ALS’ Facebookgroep

Wil u gelijkgestemden ontmoeten op sociale media, word dan lid van onze Facebookgroep. Misschien vindt u collega’s om samen te trainen, om tips uit te wisselen of om gewoon gezellig wat te chatten via Messenger. U bepaalt zelf hoever u wil gaan!

OVER ALS

“Van alle ziekten die een mens kan treffen, is ALS misschien wel de ergste. De zenuwziekte gaat gepaard met een afschuwelijk aftakelingsproces, legt een enorme last op de schouders van de naasten, is ongeneeslijk en leidt tot een gewisse dood. De wetenschap zoekt al tientallen jaren naar de precieze oorzaak van de ziekte, maar vooralsnog zonder resultaat…”
(Wim Robberecht, vice-rector en hoofd neurologie aan de KU Leuven)

(*) U staat zelf in voor uw inschrijving voor deelname aan het betreffende evenement!

Walk-Run-for-ALS-dono