Acteur Gene Bervoets zet zich in voor de strijd tegen Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS)

Sinds februari 2013 kan Een hart voor ALS vzw rekenen op het engagement van acteur Gène Bervoets als peter van onze organisatie. Vanuit die hoedanigheid zet Gène zich in om de naamsbekendheid van ALS een extra push te geven bij het grote publiek.

Gène Bervoets (26 maart 1956) is acteur. Hij speelde in niet minder dan een 60-tal langspeelfilms. In 2009 werd hij genomineerd voor het Gouden Kalf ( NL ) als beste acteur in De Laatste dagen van Emma Blank, en in 2015 kreeg hij voor zijn vertolking in Paradise Trips de Ensor ( B ) voor beste acteur. Bij het grote publiek is hij bekend voor zijn televisiewerk – Windkracht 10, Kinderen van De Windt, Het Goddelijk Monster, Salamander en Tabula Rasa – en als presentator van het culinair reisprogramma “Gentse Waterzooi”. Hij staat reeds meer dan 30 jaar op de planken en werkte voor o.a Jan Fabre, Abattoir Fermé, KVS, Toneelhuis, Kaaitheater, Needcompany, Victoria en De Tijd. Van 1985 tot 1990 was Gène directeur van het reizende gezelschap TIE3, waarmee hij tal van internationaal befaamde theaterfestivals bezocht en verschillende prijzen won.

Gene Bervoets: “Een paar jaar geleden verloor ik een vriend/collega die ALS had. Een jaar daarna heb ik met Wigbert Van Lierde en Maandacht een voorstelling gemaakt rond Weten en Vergeten. Ook in deze voorstelling kwam ALS aan bod. Toen mij werd gevraagd ambassadeur te worden en mee te werken aan het campagnebeeld van Een hart voor ALS heb ik geen moment getwijfeld.”

Gene Bervoets