DE OPBOUW VAN HET LOGO

 

Het hart

Het hart staat symbool voor iedereen die een hart heeft voor ALS, elke persoon is een ster en samen vormen ze ‘Een hart voor ALS’.

Elke ster in het hart is ook een grafische interpretatie van een zenuwcel. Al deze zenuwcellen samen vormen het zenuwstelsel van het menselijk lichaam. Het zenuwstelsel is hier weergegeven in hartvorm, wat symbool staat voor het leven.

Een aantal sterren in het hart zijn licht gekleurd, het hart is niet meer volledig zichtbaar (= het leven is niet meer compleet). Dit verwijst naar het afnemen van het aantal zenuwconnecties, de spieren die verdwijnen, die functies die één voor één wegvallen, de kans op (over)leven die afneemt.

 

De typografie

Het lettertype ‘Kg Hope for a cure’ (‘Hoop op Genezing’) symboliseert de luide schreeuw van de pALS ( personen met ALS ) …

Samen maken we dit waar!

 

De kleuren

Groen is de kleur der zuivere harmonie, brengt ons tot rust en waakt over onze gezondheid. Het is als het ware het evenwicht tussen ons lichaam en onze geest, wat ons herstel, vrede en zuurstof brengt.

Er is geen kleur die beter het positivisme of optimisme weergeeft dan geel. Geel dankt wellicht het optimisme en de vriendelijkheid aan het licht van de zon, de prachtige bloemen in bloei of de paasbloemen die de lente inzetten.

Niets geeft ons meer levenslust en dus is die gele kleur wellicht van nature uit een bron van vriendelijkheid en creativiteit.

De grote hoeveelheid licht in geel zorgt voor een enorm opvallende kracht.

Logostudie: www.antenno.com