23 mei 2013 – Woensdag 22 mei ondertekende Katrien Asselbergh, echtgenote van Alain Verspecht, de officiële documenten waardoor het Hart voor ALS fonds een feit is. Het fonds is opgericht in samenwerking met prof. dr. Wim Robberecht,in de schoot van de KU Leuven en het Leuvens Universiteitsfonds onder leiding van mevrouw Isabel PenneProf. dr. Robberecht, diensthoofd neurologie aan de KU Leuven, en rector Mark Waer bekrachtigden onder ruime belangstelling mee de overeenkomst.

Met het fonds wil de vzw Een Hart voor ALS de verzamelde middelen optimaal inzetten om op die manier prof. dr. Robberecht zo goed mogelijk te helpen bij zijn baanbrekend onderzoek omtrent de ontstaansmechanismen en de behandeling van neuromusculaire ziekten waaronder ALS. Naar aanleiding van de inhuldiging van het Hart voor ALS fonds schonk de vzw een cheque van 25.000 euro aan de professor.

ALS Fonds

De vzw ziet het als haar missie om fondsen te werven ter ondersteuning en bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS). Hiervoor mobiliseert ze particulieren en bedrijven om diverse activiteiten op het getouw te zetten. Ook streeft de vzw naar een alsmaar bredere bekendheid van ALS. Zo kan de vzw rekenen op de steun van enthousiaste ambassadeurs die zich hebben geëngageerd voor de strijd tegen ALS: Filip Naudts (fotograaf), Luc Van Mol (CEO, Zeb), Gène Bervoets (acteur), Ellen Rigaux (mede-zaakvoerder Richa) en Erika Van Tielen (presentatrice).

Diezelfde avond werd trouwens het startschot gegeven van de gloednieuwe voorjaarscampagne. De affiche met knappe koppen Gène Bervoets en Erika Van Tielen en met slogan ‘ALS, een zenuwslopende ziekte’ werd er onthuld ter bevordering van de naamsbekendheid van ALS en de vzw Een Hart voor ALS. Fotograaf van dienst was niemand minder dan ambassadeur Filip Naudts. Nieuw is de ALS Cycling Challenge, de overkoepelende naam voor een reeks initiatieven die kaderen in de wielersport en georganiseerd worden door sympathisanten. Zo is er in juni de Benelux-tour en de Store Styrkeprøven in Noorwegen.

De vzw Een hart voor ALS werd in 2012 opgericht door een team van 7 personen, waaronder initiatiefnemer Alain Verspecht, zelf ALS patiënt sinds 2006. Meer informatie op deze website!

U kan een gift doen ten voordele van het Hart voor ALS Fonds door te storten op de giftenrekening van de KU Leuven met IBAN BE45 7340 1941 7789 en bIC KREDBEBB met vermelding van de gestructureerde mededeling +++400/0008/31512+++. Voor giften vanaf 40 euro per jaar ontvangt u een fiscaal attest van de KU Leuven.

Een hart voor ALS vzw
Meerskant 2a
9270 Laarne
09/356 74 24